Pasta pesto met geitenkaas en tomaat

Pasta pesto met geitenkaas en tomaat

Pasta pesto met geitenkaas en tomaat is een ideaal gerecht als je niet zoveel tijd hebt om te koken, maar toch lekker en vers wilt eten.

Dit gerecht kun je warm eten, maar ook vooraf maken en gekoeld op tafel zetten. Je kunt het recept zelfs de dag vooraf maken, en het als een koude pastasalade gebruiken, bijvoorbeeld als het lekker weer is en je buiten wilt eten.

Vanzelfsprekend kun je in het recept allerlei variaties aanbrengen. Niet alleen kun je een andere kaassoort gebruiken, maar vanzelfsprekend ook vlees of vis toevoegen.

Ook met de soort pasta kun je eindeloos variëren. Wel valt aan te bevelen dat je hiervoor geen spaghetti gebruikt, omdat de pesto beter blijft hangen aan andere soorten pasta die minder glad zijn.

Recept Pasta pesto met geitenkaas en tomaat

De soort pesto kun je helemaal zelf kiezen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword geitenkaas, pasta pesto
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 650 kcal

Ingrediënten

 • 300 Gram Pasta
 • 100 Gram Geitenkaas
 • Rucola
 • 4 Eetlepels Pesto
 • 75 Gram Pijnboompitte
 • 20 Cherrytomaten (Je kun ook gewone tomaten in stukjes snijden.)

Bereiding

 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. De pijnboompitten in een droge koekenpan zonder boter of olie, gedurende ongeveer 3 minuten op een niet al te hoog vuur roosteren. Pas op dat het niet te hard gaat, of de pijnboompitten zwart worden.

 3. Snij de cherrytomaten in stukjes.

 4. Zodra de pasta gekookt is deze laten uitlekken. Doe de pasta in een schaal, of terug in de pan, en meng de pesto erdoor.

 5. Meng nu ook de stukjes tomaat, de geroosterde pijnboompitten, en wat in stukjes gesneden rucola door de pasta. Breng het geheel op smaak met een beetje peper en een klein beetje zout.

 6. Eventueel kun je ook nog wat vers geperst citroensap toevoegen.